N-Kuldet 2009

DK09178/2009 Trompeterbakkens Nemo Sort H

DK09179/2009 Trompeterbakkens Nichico Sort H

DK09180/2009 Trompeterbakkens Nike Gul H

DK09181/2009 Trompeterbakkens Nadja Sort T

DK09182/2009 Trompeterbakkens Nancy Gul T

DK09183/2009 Trompeterbakkens Nelly Sort T

DK09184/2009 Trompeterbakkens Nomi Sort T

 

Hillus Powell (kaldet Charlie)
Tudorcourt Empress
Hofter: B
Hofter: A
Albuer: 0
Albuer: 0
Øjne: U. A. Øjne: U. A.
Optigen: Clear
Optigen: Clear

1. præmie begynderklasse B

Udstillingsresultat: Sufficient ÅK
1. præmie åben klasse B 1. præmie begynderklasse B
1. præmie åben klasse A  

DJ apporteringsprøve bestået

Kvalifikationsprøve bestået

 

 

Stamtavle for Trompeterbakkens N-Kuld født den 26. april 2009

Hillus Powell (sort)

FTCH Rod Wallace of Leadburn (sort)

FTCH Craighorn Bracken (gul) FTCH Aughacasla Sam of Drakeshead FTW Ballyellery Adder
FTCH Killerisk Hero
FTCH Lochmuir Bonnie FTCH Pocklea Remus
FTCH Lochmuir Lady
Brindlebay Dawn FTCH Pocklea Remus FTCH Haretor Mark of Drakeshead
FTW Drakeshead Gypsy
FTCH Hamford Dixie of Brindlebay FTCH Greenwood Timothy of Holdgate
FTW Flightline Sian of Hamford
FTCH Broadlaw Eva (gul) FTCH Baldonian Baron of Graighorn (sort) FTW Gillmhor Arrow of Pocklea Seanbaile Regent
Killmore Della
Baldonian Tina FTCH Pocklea Remus
Barnavara Water Beetle
FTCH Kenue Cedar (gul) FTCH Theoweir Turramurra Teil FTW Ballyellery Adder
FTCH Towerline Swift
FTCH Croftweit Solo Croftweit Ricochet
Welston Tanya
Tudorcourt Empress (sort) FTCH Hatchfield Feargal (sort) FTCH Kenue Fir of Leadburn (gul) FTCH Theoweir Turramurra Teal Ballyellery Adder
FTCH Towerline Swift
FTCH Croftweit Solo Croftweit Ricochet
Welston Tanya
FTCH Lettermore Tide of Hatchfield (sort) FTCH Pocklea Remus FTCH Haretor Mark of Drakeshead
Drakeshead Gypsy
Lettermore Hope FTCH Carnochway Daniel
Lettermore May
Barweston Trust of Tudorcourt (sort) FTCH Willowyck Ruff (sort) FTCH Willowyck Henman FTCH Pocklea Remus
Dagley's Girl
Cleeveway Nestle FTCH Tasco Dancing Brave of Willowyck
Sulleyshill Adder
FTCH Basswood Delia of Barsky (sort) FTCH Dargdaffin Dynamo FTCH Tasco Broom-Tip of Carnochway
Dargdaffin Candy
Basswood Gem FTCH Pocklea Remus
Basswood Mona

 

Hvalpedagbog

 

8. uge

Hvalpene stortrives. Hver dag kommer de med på tur. Derudover har de været i løbegård flere formiddage, da vi ved, at det vil være et sted i deres nye hjem, hvor de skal opholde sig noget af dagen.

Tirsdag lavede vi en hvalpetest, som skulle hjælpe os med at afgøre, hvilken hvalp passede bedst til vore hvalpekøbere. Endvidere blev de tirsdag chippet. Endnu en ormekur fik de også.

Nu varer det ikke længe, før de skal ud i den store verden.

7. uge

I denne uge er der gået noget tid med at gå tur på grunden med hvalpene. Den første dag var de meget betaget af græsset omkring terassen og kom ikke længere. De næste dage gik det bedre. De løber glad rundt, synes det er herligt at tumle sig i bevoksningen. Efter en sådan tur er de meget trætte.

Det har gået helt godt med deres renlighed lige indtil torsdag, hvor det stormede og regnede. Den dag var det ikke spor interessant at gå udenfor.

Torsdag måtte vi også inddrage alle aviser hos dem. De blev nemlig splittet til atomer.

I denne uge har de også haft besøg af en del børn - dem er de blevet fortrolige med. Ja, og boremaskinen er også ok nu efter lidt overtalelse.

5. og 6. uge

Nu er der rigtig gang i hvalpene. De sover, spiser og bruger megen tid på at slåsse. Heldigvis er vore hvalpekøbere flinke til at komme på besøg. Nogle gange sover hvalpene det meste af tiden - især i pinsen, hvor det var meget varmt. Nu er det blevet køligere, og der er fuld gang i dem.

Empress bruger stadig tid sammen med dem - selv om mælkeforsyningen er reduceret.

Støvsugeren har alle vænnet sig til. Vi glæder os til at præsentere dem for noget andet terræn, hvilket vil ske i den kommende tid. I dag brugte naboen sin plæneklipper. Det var også helt ok.

 

4. uge

Så er hvalpene blevet en uge ældre, og der sker hele tiden noget i deres udvikling. Nu leger de mere og mere med hinanden. De er alle meget dygtige til at forlade kassen, når de skal besørge. Onsdag fik de ormekur - og det var vist godt, for orm havde de. Torsdag fik de deres første måltid hundemad, og de spiste det fint. I dag søndag åbnede vi for første gang døren ud til terassen, og alle var udenfor. De har også fået noget legetøj i form af gamle bomuldssokker og køkkenrullepap. Disse er de begyndt at bære rundt på. De er vel retrievere. Empress giver dem stadig mælk flere gange om dagen, og hendes madrationer er blevet øget væsentligt.

3. uge

Denne uge lignede de første 2 uger meget med hensyn til at sove og spise. Nu havde hvalpene fået øjne, og synet var begyndt at virke. De luntede rundt i kassen. Så på 20. dagen skete der noget. Nu åbnede vi for kassen, så de kunne begynde at gå ud i den store verden. Alle havde mod på dette og gik ud uden de store bekymringer. Ligeledes fik de klippet negle. Også noget som de fandt sig i.

Lørdag kom de første hvalpekøbere på besøg for at inspicere guldklumperne. Alle bemærkede, at de gule så større ud end de sorte. Men øjet vil bedrages.

Vægtmæssigt er den mindste nu oppe på 1500 gram og den største 2100 gram.

2. uge

Alt er i den skønneste orden. Hvalpene spiser og sover. Empress får mad 5 gange om dagen. Hun har travlt med at passe og pleje hvalpene og selvfølgelig sørge for, at de får mælk.

Der er megen ro i hvalpekassen. Det er fordi, alle har det godt.

Forskansningen omkring mor + hvalpe har vi nu fjernet. Nu er Empress tryg ved, at fremmede mennesker kommer på besøg og ser til hvalpene. Derudover accepterer hun, at vore andre voksne hunde ser i retning af hvalpene.

Det varer ikke længe, før vi skal klippe neglene på de små.

Lørdag lagde vi mærke til, at alle havde åbnet deres øjne. - De kan ingenting se endnu. På os mennesker virker det som om, at de ser meget forbavset ud.

Vægten dokumenterer, at alle har det godt. Nu hvor hvalpene er 2 uger vejer den mindste 1150 gram og den største 1400 gram.

1. uge

Den første uge er forløbet rigtig godt. Empress passer og plejer hvalpene. De første dage skulle hun lokkes ud af kassen. Først da hvalpene var 4 dage, ville Empress med på en lille tur i indhegningen.

De andre hunde i hjemmet har stadig ikke adgang til hvalpekassen, men er meget interesseret.

Som menneske har vor primære opgave været at fodre Empress mange gange dagligt. Der skal megen foder til for at sikre, at der er rigelige mælkemængder.

Hvalpene bestiller ikke andet end at sove og spise.

Efter 1 uge har alle hvalpe mere end fordoblet deres vægt. Den mindste hvalp vejer 590 gram, og den største hvalp vejer 850 gram.

 

Fødslen

Søndag den 26. april startede Empress med at føde kl. cirka 11 om formiddagen. Den første hvalp var en gul han. Herefter kom de med cirka en halv times interval. Kl. 15.40 fødte hun den sidste hvalp, en sort tæve. Alle hvalpe gjorde, som de skulle, da de kom ud. De bevægede sig nemlig hen mod mælkeforsyningen. Den mindste vejede 265 gram og den største 390 gram.

Empress fødte i alt 7 hvalpe: 3 hanner (2 sorte og 1 gul) og 4 tæver (3 sorte og 1 gul).

Empress var rigtig dygtig. Hun klarede alting selv, som hun gerne skulle. Hun sørgede for, at de blev vasket grundigt. Vi var naturligvis til stede og behøvede kun at iagttage og se til samt rose hende.

Hvalpegalleri